Project Utrecht

Een jong gezin is pas verhuisd naar een nieuwbouwwoning in Utrecht. Voor de kinderen wilden zij een ontwerp hebben voor de slaapkamers, waarbij het belangrijk was dat de slaapkamers rust uitstraalden. Het betrof een jongens- én een meisjeskamer.

Jongens slaapkamer
Deze slaapkamer heb ik rustig en stoer tegelijk gehouden. Hierbij heb ik gebruik gemaakt van naturel kleuren gecombineerd met blauw en groen. De achterwand heeft een mooi rustig behang gekregen waar al deze kleuren goed in verwerkt zitten. Hierdoor heb je een mooi zicht wanneer je de kamer binnen komt lopen. Verder is er in de slaapkamer ook een speelgelegenheid. Aan de rechterkant kan er geklommen worden op een oud klimrek van de gymlessen van vroeger. De slaapkamer is deels verhoogd wat een extra leuk effect geeft aan de ruimte. In dit gedeelte zit ook verlichting verwerkt.

Aan de andere kant van de kamer is er een hoekje gecreëerd waar je lekker kunt relaxen of een boekje kunt lezen.

Meisjes slaapkamer
In deze slaapkamer heb ik rustige naturel kleuren gecombineerd met roze. Qua materiaal heb ik veel gebruik gemaakt van hout om op deze manier de warmte in de kamer te krijgen. Op de wanden heb ik een rustig behang gebruikt waar toch ook weer veel op te zien is.

Om alle kleding en speelgoed netjes op te bergen, heb ik een maatwerk kastenwand ontworpen. In het midden van de kamer is een grote plek om te spelen.

Slaapkamers | Nieuwbouw