Project Utrecht

Deze opdrachtgevers uit Utrecht wilden graag meer ruimte in huis hebben, maar een mogelijkheid tot uitbouwen was er niet. Daarom hebben zij ervoor gekozen om een extra verdieping op het huis te laten plaatsen. Gaaf, want daardoor heb je op de begane grond een grote ruimte voor de keuken en eethoek en komt er een aparte verdieping vrij voor de woonkamer met zithoek. Voor beide verdiepingen heb ik een compleet interieurontwerp mogen maken. 

Begane grond

De keuken was al aanwezig, dus deze hebben we verder aangekleed met accessoires en goede verlichting. Verder hebben we een grote eethoek gecreëerd met een eettafel van 3 x 1,3 meter. In het ontwerp hebben we ook de bestaande stoelen weer terug laten komen. Een maatwerkmeubel met o.a. een wijnklimaatkast was iets wat deze opdrachtgevers heel graag wilden hebben in hun nieuwe interieur. In dit maatwerkmeubel hebben we veel opbergruimte verwerkt en een zithoekje, zodat je op de begane grond toch nog lekker ergens kunt zitten i.p.v. alleen aan de eettafel of het barretje. 

Tweede verdieping

De indeling van de tweede verdieping wordt verplaatst naar de derde verdieping zodat oo de tweede verdieping plaats is voor de woonkamer met zithoek, extra opbergruimte en het washok. De open trap is afgesloten met een stalen schuifdeur, waardoor voorkomen wordt dat de warme lucht ontsnapt uit de woonkamer én je ook geen last hebt van het geluid op de andere verdiepingen. 

De woonkamer bevat een ruime zithoek die doorloopt richting de maatwerk kast. De sierlijsten op de achterwand zorgen voor een rustige, maar toch geen saaie wand. Ook op deze verdieping hebben we een losse zitplek gecreëerd met een mooie grote relaxfauteuil. De wasruimte hebben we weggewerkt achter de maatwerk kast. Vanaf de zithoek lijkt het één grote maatwerk kast, maar deze heeft uiteindelijk twee functies, namelijk toegang tot washok én een extra opbergruimte. Kernwoorden voor dit project: Modern, strak, luxe sfeervol en warm

Een geslaagd project! Realisatie: Q3 2023

Begane grond & tweede verdieping | bestaande woning