Project Langbroek

De opdrachtgevers van dit project hadden een mooie bestaande woning in Langbroek gekocht. De indeling van deze woning was echter nog niet geheel naar wens en daarom wilden zij een compleet nieuw interieurplan hebben. Zo is voor hen de keuken de belangrijkste plek in huis, aangezien zij veruit de meeste tijd daar doorbrengen, ook op de momenten dat zij bezoek ontvangen. Hierdoor was het plan om de keuken naar de andere kant van de woning te verplaatsen, zodat er een grote open keuken met eethoek gerealiseerd kon worden. De zithoek wordt vooral ’s avonds met de kinderen gebruikt en kon dus naar de kleinere ruimte verplaatst worden.

Na wat hak- en breekwerk ontstond er een mooie grote open ruimte die we praktisch hebben ingedeeld. De keuken en eethoek zijn verhuisd naar de tuinzijde, terwijl aan de straatzijde een heerlijke zithoek is gerealiseerd. Om deze twee ruimtes met elkaar te verbinden heb ik een uniek maatwerkmeubel ontworpen. Deze heb ik iets langer door laten lopen naar de zithoek, zodat er om de hoek van de maatwerkkast een fijne extra werkplek gecreëerd kon worden. De maatwerk kast heeft niet alleen veel extra opbergruimte, maar heeft ook een extra functie gekregen. De tussendeur naar de hal zit namelijk verwerkt in deze kast, waardoor de maatwerk kast optisch veel groter lijkt en alle ruimte wordt benut

In de erker hebben we ervoor gekozen om daar een relaxhoekje te maken met heerlijk uitzicht op de tuin met een grote ronde fauteuil om lekker op neer te ploffen na een lange werkdag.

Begane grond | Bestaande woning