Project Houten

De trotste eigenaren van deze mooie nieuwbouwwoning in Houten wilden graag een interieurontwerp hebben voor de woonkamer, eethoek, hal en de master bedroom.

De keuken was van tevoren al besteld. De rest van het interieur hebben we hierop aangepast. Vanaf de keuken tot de zithoek is er een maatwerk meubel ontworpen die de twee ruimtes met elkaar verbindt. In dit wandmeubel is ook de 4,5 meter lange maatwerk eetkamerbank verwerkt. Deze eetkamerbank was voor deze ruimte de perfecte oplossing, zodat de looproutes niet te smal zouden worden. Hierdoor ontstond er ook plek voor een grote eetkamertafel. We hebben gekozen voor een rechthoekige tafel met een halve cirkel. Achter de eetkamerbank is gebruik gemaakt van een rustig behang.

In de woonkamer hebben we gekozen voor een ruime zithoek, zodat het geheel groter oogt. Achter de bank worden houten wandpanelen geplaatst met daartussen een grote spiegel. Dit zorgt ervoor dat er meer diepte in de ruimte komt. Voor de rest hebben we ervoor gekozen om in deze hoek geen vaste elementen te zetten, zodat deze hoek later gebruikt kan worden als een werkplek, leeshoek of een speelplek voor kinderen.

Kernwoorden voor dit project: Sfeervol, warm, naturel met een touch of colour

Master bedroom

Ook een ontwerp voor de master bedroom behoorde tot deze opdracht. De wens was om een sfeervolle, niet te donkere, slaapkamer te creëren. Hier ben ik mee aan de slag gegaan. De warmte hebben we in de slaapkamer terug laten komen door houten panelen achter het dressoir te plaatsen en om deze panelen tevens te gebruiken als hoofdbord van het bed. Op de wand achter het bed is gekozen voor een mooi naturel behang van Arte met een duidelijk patroon. Dit geeft een sprekender resultaat.

In de inloopkast heb ik een kleurvlak tussen de twee kledingkasten bedacht om de ruimte op deze manier interessant te houden. Een fijne rustige inloopkast uit het zicht en passend bij de rest.

Een geslaagd project!

Begane grond & master bedroom | Nieuwbouw